Het aanmeldingsteam (AMT) is een gecentraliseerd kenniscentrum m.b.t de zorg voor personen vanaf 18 jaar met een psychische kwetsbaarheid in het arrondissement Turnhout. Samen met de verwijzer zoekt de AMT-medewerker naar de meest geschikte manier om de hulpvraag te beantwoorden. Dit kan zich vertalen in een advies, screening, indicatiestelling, verdere oriëntering en kortdurende ambulante begeleiding in specifieke crisissituaties.
Het AMT faciliteert de realisatie van het ‘stepped care’ model en versterkt de samenwerking in het netwerk door de nodige schakels in een zorgtraject met elkaar te verbinden.
Advies & coaching
Het AMT biedt telefonische coaching op casusniveau aan professionele hulpverleners die ondersteuning nodig hebben bij het begeleiden van mensen met een psychiatrische problematiek.
Professionele hulpverleners (ggz en niet-ggz) kunnen beroep doen op het AMT als gecentraliseerd kenniscentrum van de sociale kaart in het arrondissement Turnhout.
Screening en indicatiestelling
Aan de hand van gestandaardiseerde bevraging van cliënten en zorgverleners, gebeurt een oriëntatie naar de meest aangewezen zorgvorm:
- Het AMT leidt rechtstreeks toe naar de ambulante gespecialiseerde hulpverlening in het netwerk.
- Bij twijfel over indicatiestelling voor (semi)-residentiële gespecialiseerde hulpverlening, kan het AMT een advies formuleren en de verwijzer informeren over de mogelijkheden tot behandeling.
Verwachtingen t.a.v. de professionele verwijzer.
- Dat hij/zij recent contact heeft gehad met cliënt die aangemeld wordt.
- Dat cliënt op de hoogte is van de aanmelding en toestemt (muv zorgwekkende zorgmijders).
- Relevante informatie over huidige situatie en context, hulpvraag, eventueel voorgeschiedenis en belangrijke medische gegevens worden doorgegeven.
- Engagement tot verdere begeleiding van de cliënt indien nog geen traject binnen GGZ mogelijk is.
- Na afronding GGZ-traject zorgcontinuïteit verder zetten op eerste lijn.
- Beschikbaar voor vragen van GGZ partners (contactgegevens).
- Bij crisisaanmeldingen telefonisch beschikbaar blijven.
Het aanmeldingsteam oriënteert naar de meest aangewezen zorgvorm op basis van een korte screening.
Bij suïcidaliteit kan het AMT na screening en op indicatie een maximum van 5 crisisgesprekken aanbieden (op het kantoor in Geel en Turnhout of telefonisch). Daarnaast kan ook het aanbod dringend psychiatrisch consult, mobiele crisisbehandeling of residentiele zorg ingezet worden.
- Ambulante crisisgesprekken door het AMT
- Dringend psychiatrisch consult
- CKB opnamevoorkomend
- Advies voor een residentieel traject op indicatie
Contactgegevens
Aanmeldingsteam Netwerk GGZ Kempen
Contactpersoon – An Boschmans
T 014 57 91 00
E anboschmans@cggkempen.be
E aanmeldingsteam@ggzkempen.be
Het aanmeldpunt (AMP) GGZ voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar is een samenwerking tussen CGG Kempen en de zorgprogramma’s Mobiel Care en Connect van PANGG 0-18, regio Kempen. Verwijzers kunnen er terecht voor advies over GGZ-hulpverlening en voor aanmeldingen voor ambulante en/of mobiele ggz-hulp op het nummer 014/97 00 67. Ze zijn bereikbaar op: maandag en dinsdag van 13u tot 16u – woensdag van 9u tot 12u – donderdag van 13u tot 16u – vrijdag van 9u tot 12u.